Phuketturizmus

Azon dolgozunk, hogy az Ön thaiföldi nyaralása tökéletes és feledhetetlen élmény legyen.

Latest News
Kövessen minket
GO UP
Phuket Karon Beach, Üdülés, nyaralás, pihenés Phuket szigetén

Karon Beach

Üdülés Karon Beachen

Karon Beach

Karon Beach, Üdülés, nyaralás, pihenés Phuket szigetén

Karon Beach Thaiföld legnagyobb szigetén Phuket nyugati partján található. Phuket Nemzetközi Reptértől negyven km távolságra délre, másfél óra alatt megközelíthető. Karon Beach Phuket –szigetének harmadik leghosszabb strandja öt kilométeres hosszával. Patong és Kata Beach között található. Karon Beach Phuket egyik legkedveltebb üdülő célpontja.

Karon Beach három fontosabb részre oszlik: a centrum, a Beach Road és a Luang Poh Chuan Road. Karon központja kis területű város, ahol rengeteg lehetőség van étkezésre, vásárlásra és esti szórakozásra. Karon Beach Road tökéletes esti sétákra, valamint üdülőközpontok többsége, éttermek és üzletek is itt találhatóak meg. Karon harmadik része a Luang Poh Chuan Road a tengerpart déli részén található, kiváló éttermeknek és szórakozóhelyeknek ad otthont.

Karon Beach tökéletes sznorkelezésre és akár búvárkodásra is, a strand elég nagy ahhoz, hogy ne érezzük a tömeget. Ha jet-skit vagy parasailinget választunk, akkor sem kell sokáig keresgélnünk, a parton több szolgáltató található. A banánhajók, vízisí és a wakeboarding is nagyon népszerű. Tengeri teknősök éjszakánként gyakran a beach homokjába teszik le tojásaikat. Ebben az esetben a környező szállodáknak kell szólni, akik kapcsolatba lépnek a Phuket Marine Biológiai Centrummal, akik biztonságba helyezik a lerakott tojásokat.

Phuket-szigetén két fő évszak váltja egymást, májustól október végéig tart az esős évszak, amely elnevezése ellenére elegendően napos, a záporok rendszerint 2-3 órán keresztül tartanak. Turistáknak a legideálisabb időszak novembertől áprilisig tart, ekkor az átlagos hőmérséklet 22-34 Celsius fok között mozog. Fontos, hogy a monszun idején piros zászlós részen semmiképp se menjünk be a vízbe, ugyanis életveszélyes. Ekkor a hullámoknak szívó erejük van, melyek magukkal ragadnak, sajnos nem egyszer történt haláleset emiatt. Fontos, hogy mielőtt belépünk a vízbe mindenképp tanulmányozzuk ezeket a figyelmeztető táblákat és figyeljünk, hogy milyen színű a zászló. A piros-sárga zászló arra figyelmeztet, hogy ne ússzunk át az elkerített részen.

2004.december 26.-i indiai-óceáni tsunami után tsunami evakuálási útvonalat határoztak meg, Karon Beachen is megtalálhatóak a kék színű táblák, melyek mutatják az utat.