Phuketturizmus

Azon dolgozunk, hogy az Ön thaiföldi nyaralása tökéletes és feledhetetlen élmény legyen.

Latest News
Kövessen minket
GO UP

Khuk Khak Beach

Khuk Khak Beach

Khao Lak, Khuk Khak Beach üdülés, nyaralás

Khao Lak egy 25 km hosszú keskeny partszakasz Thaiföld dél-nyugati részén, az Andamán tenger partján. Phuket nemzetközi repterétől 60 km-re, északra található. Phang Nga tartományában húzódik. Khao Lak inkább családoknak, valamint a nyugalomra, csendre és a természet szépségeinek élvezetére vágyóknak ajánljuk.

Khao Lak természeti szépségének alapját az adja, hogy a csodás strandok hátterében dzsungeles tereppel borított hegyek, nemzeti parkok magasodnak. A térség legfontosabb nemzeti parkjai az Ao Phang-nga, Muko Similian, Muko Surin, Khao Lak-Lam Ru és a Khao Lampi-Hat Thai Mueang Nemzeti Park. Khao Lak gazdasága az idegenforgalomból, vendéglátásból és a búvárkodásból származik, valamint egyes területeken gumit és pálmaolajt termelnek.

Khuk Khak Beach egy 5 km-es partszakasz, mely Bang Niang és Pakarang Cape között helyezkedik el. A pálmafák környezetében elhelyezkedő partszakaszon kevés szálloda van, civilizációtól elzárt, béke és nyugalom jellemzi. A szállodák többsége luxus kényelmet kínálnak magas kategóriás éttermekkel. The Haven Khao Lak, a JW Mariott Khao Lak és a Khao Lak South Sea is a Khuk Khak parton található. Érdemes kipróbálni a híres beach éttermek egyikét is. Május és november között Khuk Khak Beach nagyszerű szörfözéshez, különösen a beach északi része. A Similan és a Surin-szigetek, amelyek Ázsia legcsodálatosabb merülő helyei, James Bond sziklák, nemzeti parkok, vízesések.

Hasonlóan, mint dél-Thaiföld többi tartományában, a régió időjárása egész évben kellemes. Az esős évszak májustól októberig tart, de ilyenkor is sokat süt a nap. A nyaralás szempontjából a december és április közötti időszak a legkedvezőbb. Monszun idején zászlókkal jelzik a tenger veszélyét. Fontos, hogy piros zászló esetén, ne menjünk bele a vízbe, ugyan is ekkor a hullámoknak szívó erejük van, magukkal ragadnak, sajnos nem egyszer történt halálesett. A piros-sárga zászló figyelmezteti az úszókat, hogy az elkerített részt ne ússzák át. A parton táblákat találhatunk, melyek fontos információkkal szolgálnak.

2004.december 26.-i indiai-óceáni tsunami ezt a területet érintette a legsúlyosabban. A katasztrófa után tsunami érzékelő rendszert telepítettek, valamint tsunami evakuálási útvonalat határoztak meg, A Beachen is megtalálhatóak a kék színű táblák, melyek mutatják az utat. A tsunami emlék múzeum Bang Niang Beachen található.

Khao Lak, Khuk Khak Beach üdülés, nyaralás