Phuketturizmus

Azon dolgozunk, hogy az Ön thaiföldi nyaralása tökéletes és feledhetetlen élmény legyen.

Latest News
Kövessen minket
GO UP
Khao Lak, Nang Thong Beach nyaralás, pihenés

Nang Thong Beach

Közvetlen beach szállodák

Nang Thong Beach

Khao Lak, Nang Thong Beach nyaralás, pihenés

Khao Lak egy 25 km hosszú keskeny partszakasz Thaiföld dél-nyugati részén, az Andamán tenger partján. Phuket nemzetközi repterétől 60 km-re, északra található. Phang Nga tartományában húzódik. Khao Lak inkább családoknak, valamint a nyugalomra, csendre és a természet szépségeinek élvezetére vágyóknak ajánljuk.

Khao Lak természeti szépségének alapját az adja, hogy a csodás strandok hátterében dzsungeles tereppel borított hegyek, nemzeti parkok magasodnak. A térség legfontosabb nemzeti parkjai az Ao Phang-nga, Muko Similian, Muko Surin, Khao Lak-Lam Ru és a Khao Lampi-Hat Thai Mueang Nemzeti Park. Khao Lak gazdasága az idegenforgalomból, vendéglátásból és a búvárkodásból származik, valamint egyes területeken gumit és pálmaolajt termelnek.

Nang Thong Beach Khao Lak legnépszerűbb partszakasza, Khao Lak és Bang Niang Beach között elhelyezkedő La On Village a partszakasz fő bevásárló, étkezési és éjszakai élet központja. Nang Thongon minden elérhető, ami szükségesek a nyaraláshoz. Nang Thong Beachen rengeteg part menti luxus szálloda található, nemzetközi és thai éttermekkel, valamint hangulatos beach bárokkal. Nang Thong Beachtől rengeteg nevezetesség elérhető. A Similan és a Surin-szigetek, amelyek Ázsia legcsodálatosabb merülő helyei, James Bond sziklák, nemzeti parkok, vízesések is elérhetőek innen. Nang Thong és Khao Lak között található az Elephant Fly Zipline, ahol az esőerdő lombkoronái között kialakított pályákon tudunk kerékpározni, repülni stb.

Hasonlóan, mint dél-Thaiföld többi tartományában, a régió időjárása egész évben kellemes. Az esős évszak májustól októberig tart, de ilyenkor is sokat süt a nap. A nyaralás szempontjából a december és április közötti időszak a legkedvezőbb. Monszun idején zászlókkal jelzik a tenger veszélyét. Fontos, hogy piros zászló esetén, ne menjünk bele a vízbe, ugyan is ekkor a hullámoknak szívó erejük van, magukkal ragadnak, sajnos nem egyszer történt halálesett. A piros-sárga zászló figyelmezteti az úszókat, hogy az elkerített részt ne ússzák át. A parton táblákat találhatunk, melyek fontos információkkal szolgálnak.

2004.december 26.-i indiai-óceáni tsunami ezt a területet érintette a legsúlyosabban. A katasztrófa után tsunami érzékelő rendszert telepítettek, valamint tsunami evakuálási útvonalat határoztak meg, A Beachen is megtalálhatóak a kék színű táblák, melyek mutatják az utat. A tsunami emlék múzeum Bang Niang Beachen található.