Phuketturizmus

Azon dolgozunk, hogy az Ön thaiföldi nyaralása tökéletes és feledhetetlen élmény legyen.

Latest News
Kövessen minket
GO UP
Khao Lak, Thaiföld, Phuket utazás, üdülés, nyaralás

Khao Lak

Közvetlen tengerparti üdülés

Khao Lak

Khao Lak, Thaiföld, Phuket utazás, üdülés, nyaralás

A magyar turisták körében a legnépszerűbb üdülőhely Phuket, ezért sokan választják nyaralásuk helyszínéül. Mivel Phuket már túlzsúfolt, ezért ajánljuk utasainknak Phuket repterétől északra fekvő Khao Lakot. Budapestről Phuket akár az Emirates, akár a Qatar Airways járataival egy átszállással elérhető. Bangkokból Phuket már olcsó fapados járatokkal is elérhető, melyek kb. 1 óra alatt teszik meg a Bangkok-Phuket közötti távolságot.

Phukettel ellentétben a Khao Lak terület inkább családoknak valamint a nyugalomra, csendre és a természet szépségeinek élvezetére vágyó pároknak, társaságoknak való. Khao Lak természeti szépségének alapját az adja, hogy a csodás strandok hátterében dzsungeles tereppel borított hegyek magasodnak ki. A parkokban, a hegyeken, az utakon, a strandokon nincs tömeg. A turisták belátást nyerhetnek a hagyományos thai életmódba. Rengetek búvárkodási lehetőség van, hiszen a partvonalhoz nagyon közel vannak a Similan és a Surin-szigetek, amelyek Ázsia legszebb búvárkodási terepének számítanak.

Khao Lak régiónak három jelentősebb települése van: Bang La On, Bang Niang és Khuk Khak. Ezek közül Bang La On a fő turisztikai város. Itt található a legtöbb bolt, étterem és bank. Este kellemes végigsétálni Bang La On rövid kis központjában, mely járdákkal kiépített.

2004-ben a cunami Khao Lakot sújtotta a leginkább, mely a helyi gazdaságban rengeteg kárt okozott. Khao Lakot néhány év alatt szépen rendbe hozták és most már újra népszerű turista-nyaraló úti cél. 2012-ben itt forgatták a The impossible (A lehetetlen) című amerikai filmet. Mára már nagyon komolyan kidolgozott riasztási és evakuálási rendszer működik a cunami ellen.

Khao Lakon év 365 napján meleg van, az átlag hőmérséklet, éjjel-nappal 30C°+- 3C°. A tenger vize kb. 28 C°, a pártartalom tipikusan trópusi 70-90%. Száraz és esős évszakok váltják egymást. Khao Lakon a főszezon November 01-én kezdődik és Március végéig, április közepéig tart. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más időszakban nem lehet Khao Lakonra utazni. A nyári esős, monszunos időszakban ( Június, Július, Augusztus, Szeptember ) a tengerben nem lehet fürödni a tenger szívóhatása miatt, erre a tengerparton táblák is figyelmeztetik a turistákat.