Phuketturizmus

Azon dolgozunk, hogy az Ön thaiföldi nyaralása tökéletes és feledhetetlen élmény legyen.

Latest News
Kövessen minket
GO UP
Patong Beach, Phuketi utak, nyaralások, üdülések

Patong Beach

Nyaralás Patong Beachen

Patong Beach

Patong Beach, Phuketi utak, nyaralások, üdülések

Patong Beach Thaiföld legnagyobb szigetén Phuket nyugati partján található. Phuket Nemzetközi Reptértől negyven km távolságra délre, 1óra 10 perc alatt megközelíthető. Patong Phuket legfőbb turisztikai célpontja, valamint a sziget legmodernebb strandja is itt található, amely egy három kilométer hosszú öbölben fekszik. Látogatóinak számos sportolási, szabadidős, vásárlási és pihenési lehetőséget kínál.

Patong Beach egyik fő látványossága kétségtelenül a gyönyörű aranyszínű homokos tengerpart, amely közvetlenül megközelíthetünk a part menti luxus üdülőközpontok vagy villák egyikéből. Kókusz, pálma és trópusi mandulafák árnyéka alatt elrejtőzhetünk kicsit a napsütéstől. A tengerparti éttermek thai és nemzetközi ételek széles választékát kínálják, valamint több hangulatos beach bár is megtalálható. Patong északi végén találhatunk néhány alkalmas helyett sznorkelezésre, felszerelést a helyszínen egyszerűen bérelhetünk. A parton lehetőség van thai masszázsra is. Jet-ski-k zöme sorakozik a beachen, de nagyon kedvelt a banánhajó, vízisí, szörf és a parasailing is.

 

A nappali lehetőségek mellett Patong Beach hírnevét pezsgő éjszakai életének és kiváló, a tenger gyümölcseinek széles választékát felsorakoztató éttermeinek is köszönheti. Patongon az éjszakai élet központja a Bangla Road és környéke. Itt található meg számos étterem, night club és go-go bár. Az night clubokon kívül, érdemes ellátogatni este az éjszakai piacok egyikére, rengeteg helyben készült street foodot lehet megkóstolni, valamint olcsó pólók, napszemüvegek, DVD-ket is árulnak.

Patong Beachre is a phuketi időjárás vonatkozik. Két fő évszak váltja egymást, májustól október végéig tart az esős évszak, amely elnevezése ellenére elegendően napos, a záporok rendszerint 2-3 órán keresztül tartanak. Turistáknak a legideálisabb időszak novembertől áprilisig tart, ekkor az átlagos hőmérséklet 22-34 Celsius fok között mozog. Fontos, hogy a monszun idején piros zászlós részen semmiképp se menjünk be a vízbe, ugyanis életveszélyes. Ekkor a hullámoknak szívó erejük van, melyek magukkal ragadnak, sajnos nem egyszer történt halálesett emiatt. Fontos, hogy mielőtt belépünk a vízbe mindenképp tanulmányozzuk ezeket a figyelmeztető táblákat és figyeljünk, hogy milyen színű a zászló. A piros-sárga zászló arra figyelmeztet, hogy ne ússzunk át az elkerített részen.

2004.december 26.-i indiai-óceáni tsunami után tsunami evakuálási útvonalat határoztak meg, Patong Beachen is megtalálhatóak a kék színű táblák, melyek mutatják az utat.

Patong Beach, Phuketi utak, nyaralások, üdülések