Phuketturizmus

Azon dolgozunk, hogy az Ön thaiföldi nyaralása tökéletes és feledhetetlen élmény legyen.

Latest News
Kövessen minket
GO UP
Phi Phi utazás, nyaralás, pihenés, üdülés

Phi Phi

Maya Bay felfedezése

Phi Phi

Phi Phi utazás, nyaralás, pihenés, üdülés

Phiphi szigetcsoport Thaiföldön, Phuket mellett a Malaka-szorosban található, közigazgatásilag Krabi tartományhoz tartozik. A szigetcsoport legnépesebb és egyben legnagyobb sziget a Koh Phi Phi Don. A második legnagyobb sziget pedig Koh Phi Phi Lee. A szigetet hajókkal vagy motorcsónakokkal érhetőek el Krabi városából vagy Phuket kikötőiből.

A közel tíz négyzetkilométer nagyságú Phi Phi Don-t 1940-es években halászok népesítették be, később a szigeten kókuszültetvényekből gazdálkodtak. A sziget 2000-ben tett szert világhírnevére, köszönhetően a Phi Phi Lee-n forgatott A part című brit-amerikai filmnek. A film bemutatása után Phi Phi turizmusa megélénkült, mely fejlődéseket hozott maga után.

A szigetcsoport a Hat Nopparat Thara – Ko Phi Phi Nemzeti Park része, mely korallzátonyokban és egyéb tengeri élőlényekben gazdag. A szigeten mészkőhegyeket, sziklákat, barlangokat és hosszú homokos tengerpartokat találhatunk. A nemzeti parknak köszönhetően a sziget természetes szépsége, a tiszta víz és a partok védelem alatt állnak. Phi Phi Lee két négyzetkilométeres területével lakatlan, a szigeten nincsenek szállodák, de érdemes meglátogatni a Maya-öblöt.

Phi Phi szigetcsoport ma már Thaiföld egyik legnépszerűbb desztinációja a palackos és pipás búvároknak, valamint kajakozásra is tökéletesen alkalmas hely. Phi Phi Don-on találhatóak a szigetcsoport legjobb szállodái, bárjai, valamint éttermei. Akár Phuketről indulva, részt vehetünk többnapos búvártúrákon is, amely során meglátogathatjuk a távolabb eső burmai partokat, a Similan szigeteket vagy az Andamán szigetek merülő helyeit.

A 2004-es indiai-óceáni cunami a sziget épületeinek közel hetven százalékát elpusztította. A thai kormány ideiglesen lezárta a területet és mindenkit evakuált a szigetről. 2005-ben két szervezett jött létre, azért hogy Phi Phi-t helyreállítsák. 2005 végén, a sziget már 1600 új szállodaszobával rendelkezett, a kormány pedig cunami riasztórendszert hozott létre.

Phi Phi szigetén két évszakot különböztetünk meg: az esős évszak májustól decemberig tart, míg a forró évszak januártól áprilisig. Az átlag hőmérséklet 17 és 37 Celsius fok között mozog. a legesősebb hónap július, a legszárazabb pedig február.